Dvd
Nederlands
Een ongewild kinderloos echtpaar sluit vriendschap met de nieuwe buren die er een geheel andere levensstijl op nahouden.
Titel
Nieuwe buren. Seizoen 1
Regisseur
Bobby Boermans
Naar het werk van
Saskia Noort
Acteur
Thijs Römer Katja Schuurman Daan Schuurmans Bracha Van Doesburgh
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Entertainment, © 2014
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
10 x 42 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8717344755528

Besprekingen

Een tot tv-serie opgerekte verfilming van de bestseller van Saskia Noort*. In Nieuwe Buren kopen Peter en de zwangere Eva (Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh) een huis in Almere. Vlak voor de verhuizing bevalt Eva te vroeg van een dochtertje, dat overlijdt. Het stel vindt steun bij hun nieuwe buren Rebecca en Steef (Katja Schuurman en Thijs Römer). Zij verleiden Peter en Eva tot 'swingen'. Dat blijft natuurlijk niet zonder gevolgen. Dat de acteurs van de hoofdrollen ook in het echte leven stellen zijn, geeft het erotische drama een scheutje extra voyeurisme mee. De serie wordt uitgezonden door RTL 4. De eerste twee afleveringen waren allebei goed voor ruim 1,5 miljoen kijkers. Tien afleveringen.

Over Bobby Boermans

Bobby Boermans (Eindhoven, 1 september 1981) is een Nederlandse regisseur van films, reclamespotjes en videoclips.

Levensloop

Boermans groeide op in Amsterdam, waar hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht in de filmstudio's van zijn stiefvader. Nadat hij in 2004 was afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie in de richting montage, vertrok hij naar Hollywood om in 2006 een Master of Fine Arts in Film Direction te behalen aan het American Film Institute. Eenmaal terug in Nederland richtte hij zich in eerste instantie op het regisseren van reclamespotjes en videoclips.

In 2011 maakte hij zijn speelfilmdebuut met de eerste film, speciaal gemaakt voor internet, Claustrofobia. Tevens regisseerde hij in de reeks Kort! de film Broeders. Een jaar later volgde zijn eerste bioscoopfilm, APP. In 2013 maakte hij ook de rauwrealistische televisiefilm Roffa in de reeks One Night Stand.

Op 27 ok…Lees verder op Wikipedia