Boek
Engels

Grandpa's great escape

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De opa van Jack was gevechtpiloot in de Tweede Wereldoorlog. Opa is nu aan het dementeren en Jacks ouders willen hem opsluiten in een verzorgingshuis. Maar daar zijn Jack en opa het niet mee eens. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Grandpa's great escape
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins Children's Books, © 2015
460 p. : ill.
ISBN
9780008135195 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Jack is dol op zijn opa, die tijdens de Tweede Wereldoorlog een piloot was bij de luchtmacht. Al zijn avonturen heeft opa aan Jack verteld, maar nu begint opa te dementeren en vergeet hij welk jaar het is of dat de oorlog al lang voorbij is. Jack vindt het niet erg, want samen met zijn opa speelt hij de avonturen na die opa vroeger heeft beleefd. Maar Jacks ouders maken zich zorgen en besluiten dat opa naar het bejaardentehuis Twilight Towers moet. Jack vertrouwt het tehuis echter niet en wil zijn opa helpen ontsnappen. De avontuurlijke plot en de grapjes in het verhaal doen denken aan de boeken van Roald Dahl. De personages zijn karikaturen en de heldhaftige hoofdpersoon is niet ouder dan twaalf. Zelfs de tekeningen zijn vergelijkbaar met die in Dahls boeken. Toch maken de schreeuwerige lettertypes en de manier waarop ze in de tekst gepositioneerd zijn het boek moderner. Al speelt het verhaal zich af in 1983 en gonst het van de historische feiten over de Tweede Wereldoorlog. De manie…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in 'Walliams'.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia

Suggesties