Boek
Engels

The girl of his dreams

Donna Leon (auteur)

The girl of his dreams

In de reeks:
Genre:
Commisaris Brunetti van de Venetiaanse politie staat voor de taak een affaire rond een frauduleuze figuur bij een religieuze sekte op te lossen en de moordenaar van een 11-jarig meisje te vinden.
Titel
The girl of his dreams
Auteur
Donna Leon
Taal
Engels
Uitgever
London: Heinemann, 2008
276 p.
ISBN
9780434018031 (paperback) 9780434018024 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Commissaris Brunetti van de Venetiaanse politie wordt geconfronteerd met een fraudeur bij een kerkelijke sekte en het aangespoelde lichaam van een elfjarige meisje. Dankzij informatie van de secretaresse van de hoofdcommissaris en zijn uitmuntend combineer- en deduceervermogen weet hij beide zaken op te lossen. Een wat moeizaam op gang komende 'crime story' met een filosoferende en door Venetië wandelende commissaris in de hoofdrol. Plot en subplot zijn niet zo sterk als in de vorige werken van de auteur. Goede tekening van de 'couleur locale' en rake observaties. Toch prettige ontspanningslectuur. Bruine omslag met witte en gele belettering en een foto van een palazzo en een trap over het Venetiaanse 'Canal Grande'. Normale druk.

Over Donna Leon

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Donna Leon (28 september 1942, Mont Clair, New Jersey) is een Amerikaanse schrijfster van detectiveromans die zich afspelen in Venetië. De hoofdpersoon is Commissario Guido Brunetti. Donna Leon woonde meer dan 30 jaar in Venetië en woont nu in een klein dorp in Zwitserland. Zij was docent Engelse literatuur aan de University of Maryland University College – Europe (UMUC-Europe) in Italië en werkte vervolgens als professor van 1981 tot 1999 bij de Amerikaanse militaire basis van Vicenza. Ze stopte met lesgeven om zich te concentreren op het schrijven en andere culturele activiteiten op het gebied van muziek (met name barokmuziek).

Commissario Brunetti

De Commissario Brunetti-romans spelen zich allemaal in en rond Venetië af. Ze zijn in het Engels geschreven en vertaald in veel talen, maar op verzoek van Donna Leon niet in het Italiaans. Elke roman geeft de schrijfster de gelegenheid om de minder prettige…Lees verder op Wikipedia