Boek
Engels

Suffer the little children

Donna Leon (auteur)

Suffer the little children

Genre:
Een politiecommissaris uit Venetie͏̈ onderzoekt de aanklacht tegen een kinderarts die betrokken zou zijn bij illegale adoptie.
Extra onderwerp
DET, Detective
Titel
Suffer the little children
Auteur
Donna Leon
Taal
Engels
Uitgever
London: Heinemann, 2007
264 p.
ISBN
9780434016259 9780434016266

Andere talen:

Besprekingen

Commissaris Brunetti uit Venetië wordt ingeschakeld nadat een kinderarts ernstig gewond is geraakt omdat hij probeerde te voorkomen dat zijn achttien maanden oude zoon door carabinieri werd meegenomen. Het vermoeden bestaat dat het kind illegaal geadopteerd is. Intussen onderzoekt Brunetti’s ondergeschikte, inspecteur Vianello, een mogelijke fraudezaak waarbij lokale apothekers en artsen betrokken zijn. Met dit zestiende verhaal over de Venetiaanse commissaris Brunetti bevestigt de in Venetië wonende schrijfster haar constante kwaliteit. Het plot steekt goed in elkaar en het verhaal boeit niet alleen door het onderzoek, maar zeker ook door de uitgebreide en vaak humoristische beschrijving van het gezinsleven van de sympathieke, van lekker eten houdende Brunetti en van de manier waarop hij met collega’s en superieuren omgaat.

Over Donna Leon

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Donna Leon (28 september 1942, Mont Clair, New Jersey) is een Amerikaanse schrijfster van detectiveromans die zich afspelen in Venetië. De hoofdpersoon is Commissario Guido Brunetti. Donna Leon woonde meer dan 30 jaar in Venetië en woont nu in een klein dorp in Zwitserland. Zij was docent Engelse literatuur aan de University of Maryland University College – Europe (UMUC-Europe) in Italië en werkte vervolgens als professor van 1981 tot 1999 bij de Amerikaanse militaire basis van Vicenza. Ze stopte met lesgeven om zich te concentreren op het schrijven en andere culturele activiteiten op het gebied van muziek (met name barokmuziek).

Commissario Brunetti

De Commissario Brunetti-romans spelen zich allemaal in en rond Venetië af. Ze zijn in het Engels geschreven en vertaald in veel talen, maar op verzoek van Donna Leon niet in het Italiaans. Elke roman geeft de schrijfster de gelegenheid om de minder prettige…Lees verder op Wikipedia