Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator)
+1
Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton
×
Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton

Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wanneer uitgever en privé-detective Geronimo Stilton een assistente aanneemt, verandert zijn leven volkomen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Feestjes bouwen
Extra onderwerp
AVV, avontuur, muizen, Avonturenromans
Titel
Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mio nome è Stilton, Geronimo Stilton
Editie
2de herz. dr.
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2007
111 p. : ill.
ISBN
9789054615309

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Hilarisch verhaal van Geronimo Stilton, grijze muis, drukbezet hoofd van een krantenuitgeverij die ongezien een zeer capabele assistente aanneemt. Dit blijkt een punk-muizenmeisje van 13 jaar te zijn die inderdaad zeer capabel is en zijn leven volledig op de kop zet. In dagboekvorm beschrijft Geronimo hoe zij hem op sleeptouw neemt, naar de Noordpool stuurt, rockmuziek leert waarderen en laat dansen. Deel 1 van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. D…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties