Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De geesten van Ter Welle

Karen Dierickx (auteur)
+1
De geesten van Ter Welle
×
De geesten van Ter Welle De geesten van Ter Welle

De geesten van Ter Welle

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Catalina, Corneel en Johanna, drie geesten in een kasteel in Oost-Vlaanderen, vertellen elk (als ik-figuur) over hun leven in de zeventiende eeuw. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De geesten van Ter Welle
Auteur
Karen Dierickx
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2017
220 p.
ISBN
9789461317445 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het kasteel Hof ter Welle ligt in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Drie geesten die er rondhangen, Catalina, Corneel en Johanna, vertellen in drie delen (elk als ik-figuur) hun verhaal, dat zich afspeelt in de zeventiende eeuw. Catalina vertelt over haar spannende vlucht met babybroertje Nelis, omdat haar moeder voor heks werd uitgemaakt. Op Hof ter Welle wordt ze kindermeisje van Johanna en haar zus Catharina. Corneel vertelt als dertienjarige hoe hij betrokken raakt bij de Slag bij Kallo tussen de Hollanders en de Spanjaarden, die nog steeds Vlaanderen bezetten. Zijn dood is een klap voor Johanna, die in het derde deel vertelt over haar latere geestelijke leven met haar zus. De Vlaamse jeugdboekenschrijfster schreef eerder een aantal jeugdboeken tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog: 'De mooiste zomer van mijn leven' (2011), 'Wat niemand weet' (2013) en 'Halve helden' (2016). Ook deze uitgave is een historische roman, waarin de lezer vaak direct wordt aangesproken e…Lees verder

Over Karen Dierickx

Karen Dierickx (Beveren, 6 februari 1975) is een Belgische schrijfster die bekend is geworden door haar historische (jeugd)romans. Ze heeft 2 kinderen.

Leven

Karen Dierickx schreef al verhalen toen ze zes jaar oud was. Ze studeerde voor licentiaat (master) vertaler-tolk Nederlands-Engels-Spaans, en volgde een aanvullende opleiding in de Internationale Politieke en Samenwerking en de lerarenopleiding.

Werken

Ze begon met Vlaamse Filmpjes, kortverhalen voor tien- à twaalfjarigen van Uitgeverij Averbode. In 2003 won ze de John Flandersprijs voor het beste Vlaamse Filmpje met Naar Europa. In 2010 verscheen haar eerste roman, Een teken van leven. Later volgden De mooiste zomer van mijn leven, Wat niemand weet, De Grote Verliezer, Halve Helden, Over de liefde enzo, De geesten van Ter Welle en De wondere historie van Judocus Vijd …Lees verder op Wikipedia