Titel
Reynaert de Vos / door Willem Die Madocke Maecte ; in een eenentwintigste-eeuwse samenwerking met Katharina Van Cauteren, Rik Van Daele, Patrick Bernauw ; met illustraties van Joris Snaet
Auteur
Katharina Van Cauteren 1981- Rik Van Daele Patrick Bernauw
Naar het werk van
Willem die Madoc maakte
Illustrator
Joris Snaet
Uniforme titel
Reinaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Kanselarij Phoebus Foundation vzw, 2018
96 p. : ill.
ISBN
9789082829068 (hardback)

Over Katharina Van Cauteren

Katharina Van Cauteren (1981) is kunsthistorica en schrijver van jeugdliteratuur. Ze doceert aan de Universiteit Antwerpen en staat als stafchef aan het hoofd van de kanselarij van The Phoebus Foundation.

Samen met Walter Van Beirendonck was Van Cauteren in 2013 curator van de tentoonstelling Happy Birthday Dear Academie in het Antwerpse MAS. Ze bracht voor het eerst in de geschiedenis werken van Rubens naar India tijdens een door haar gecureerde expo in het Chhatrapat Shivaji Maharaj Museum en maakte samen met het Antwerpse Koninklijk Museum voor Schone Kunsten twee tentoonstellingen in het Rijksmuseum Twenthe. In M Leuven cureerde ze de tentoonstelling over de vroeg-17de-eeuwse kunstenaar Hendrick De Clerck, over wie ze in 2010 haar proefschrift verdedigde. Ze deed ook onderzoek naar de invloed van de beeldende kunst op populaire films en televisieseries, zoals Game of Thrones.

In 2014 werd Van Cauteren geheadhunt door ondernemer Fernand Huts. Sindsdien staat …Lees verder op Wikipedia