Boek
Nederlands

Blind vertrouwen

Michael Berg (auteur)
+1
Blind vertrouwen
×
Blind vertrouwen Blind vertrouwen

Blind vertrouwen

Genre:
Een Nederlander schrijft een minder vleiend boek over het Franse dorp waar hij woont; hij haalt zich hiermee de dorpswoede op zijn hals en wordt zelfs bedreigd.
Titel
Blind vertrouwen
Auteur
Michael Berg 1956-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2009
351 p.
ISBN
9789044322668

Besprekingen

Een Nederlander die in Frankrijk woont, schrijft een minder vleiend boek over de bewoners van zijn dorp. Hij haalt zich hiermee de dorpswoede op zijn hals, hetgeen resulteert in bedreigingen en zelfs moord. Chantal Zwart, radiojournaliste bij een regionale omroep, raakt bij de zaak betrokken. Spannende thriller met een mooie sfeertekening van het Franse platteland en herkenbare karakters. Het boek leest als een trein. Tussen de hoofdstukken door intrigerende sms-berichtjes, die pas later een plaats in het verhaal krijgen. Chantal Zwart komt ook voor in het eerste boek 'Twee zomers'* van de schrijver, die zelf in Frankrijk woont en ook werkzaam was bij een omroep. Kleine druk.

Over Michael Berg

Michel van Bergen Henegouwen (Heerlen, 4 juni 1956), die schrijft onder de schuilnaam Michael Berg, is een Nederlands thrillerauteur die enige jaren in Frankrijk woonde en werkte.

Bibliografie

  • Twee zomers (2008)
  • Blind vertrouwen (2009)
  • Een echte vrouw (2010)
  • Hôtel du Lac (2011)
  • Nacht in Parijs (2012)
  • Heller (2014)
  • Het meisje op de weg (2015)
  • Broertje (2017)
  • Ik zie je (2019)

Onderscheidingen

  • Hôtel du Lac werd genomineerd voor de Diamanten Kogel 2011, de Vlaamse prijs voor de beste misdaadroman van het jaar.
  • Met Nacht in Parijs won hij de Gouden Strop 2013, de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman.
  • Nominaties Het meisje op de weg: