Boek
Nederlands

Heller

Michael Berg (auteur)
Een succesvolle mediamagnaat wordt aan het einde van zijn loopbaan in een avondvullend tv-interview het vuur na aan de schenen gelegd.
Onderwerp
Beroemdheid
Titel
Heller
Auteur
Michael Berg 1956-
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2014
415 p.
ISBN
9789044343106 (paperback)

Besprekingen

Tobias Heller (ik-persoon) is een internationaal succesvolle televisieproducent. Aan het einde van zijn loopbaan wordt hij als speciale gast uitgenodigd in hét t.v.-interviewprogramma 'Een goed gesprek'. Omdat hij steeds op zoek is naar erkenning, stemt hij toe. Dat slechts enkele dagen voordat de live uitzending zal plaatsvinden zoon Marc wordt vermist, weerhoudt Heller niet om het gesprek aan te gaan. Hij denkt dat hij alles in de hand heeft en niemand hem iets kan maken. Maar de drie uur durende uitzending zal zijn ondergang gaan betekenen. Het studiogesprek wordt afgewisseld met allerlei herinneringen die door Hellers hoofd gaan. Heden en verleden worden op die manier uitstekend met elkaar verweven. De auteur (gewezen tv-producent en met 'Nacht in Parijs'* winnaar van de Gouden Strop 2013) houdt lang in het midden, welke ontboezemingen in het gesprek naar voren zullen komen die Heller de das om gaan doen. Prima psychologische karaktertekening. Vlotte schrijfstijl met korte krachti…Lees verder

Over Michael Berg

Michel van Bergen Henegouwen (Heerlen, 4 juni 1956), die schrijft onder de schuilnaam Michael Berg, is een Nederlands thrillerauteur die enige jaren in Frankrijk woonde en werkte.

Bibliografie

  • Twee zomers (2008)
  • Blind vertrouwen (2009)
  • Een echte vrouw (2010)
  • Hôtel du Lac (2011)
  • Nacht in Parijs (2012)
  • Heller (2014)
  • Het meisje op de weg (2015)
  • Broertje (2017)
  • Ik zie je (2019)

Onderscheidingen

  • Hôtel du Lac werd genomineerd voor de Diamanten Kogel 2011, de Vlaamse prijs voor de beste misdaadroman van het jaar.
  • Met Nacht in Parijs won hij de Gouden Strop 2013, de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman.
  • Nominaties Het meisje op de weg: