Boek
Nederlands

Het meisje op de weg

Michael Berg (auteur)
+1
Het meisje op de weg
×
Het meisje op de weg Het meisje op de weg

Het meisje op de weg

Genre:
Een vrouw en haar jongere minnaar bieden een meisje dat wezenloos voor hun huis ligt een slaapplaats aan; de volgende morgen blijken zowel het meisje als de minnaar verdwenen te zijn.
Titel
Het meisje op de weg
Auteur
Michael Berg 1956-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2015
383 p.
ISBN
9789044346237 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Anne, een Franse psychologe, is de liefde van haar leven gevolgd naar een dorpje buiten de stad Limoges, een keuze voor een 'Belgische spierbundel' die wordt afgekeurd door haar standsbewuste ouders en haar collega's, met wie ze samen geïnvesteerd heeft in een particulier artsencentrum. Voor de oprit naar hun huis ligt op een avond een meisje op de weg. Anne's veel jongere minnaar Guido is erop tegen dat het meisje, na te zijn bijgekomen, blijft slapen, maar Anne neemt aan dat ze met een weggelopen puber te maken hebben en laat het meisje blijven. De volgende dag zijn Guido en het meisje verdwenen. Kort daarop wordt een vriend van Guido vermoord en raakt de politie bij de verdwijningen betrokken, maar Anne is genoodzaakt zelf de zoektocht naar Guido en het meisje en hun ware identiteit in te zetten. Een lokale inspecteur wordt op non-actief gezet, de zaak wordt overgedragen aan Europol, Anne wordt bedreigd. Geleidelijk ontdekt ze feiten die haar geloof in Guido's liefde voor haar zoud…Lees verder

Over Michael Berg

Michel van Bergen Henegouwen (Heerlen, 4 juni 1956), die schrijft onder de schuilnaam Michael Berg, is een Nederlands thrillerauteur die enige jaren in Frankrijk woonde en werkte.

Bibliografie

  • Twee zomers (2008)
  • Blind vertrouwen (2009)
  • Een echte vrouw (2010)
  • Hôtel du Lac (2011)
  • Nacht in Parijs (2012)
  • Heller (2014)
  • Het meisje op de weg (2015)
  • Broertje (2017)
  • Ik zie je (2019)

Onderscheidingen

  • Hôtel du Lac werd genomineerd voor de Diamanten Kogel 2011, de Vlaamse prijs voor de beste misdaadroman van het jaar.
  • Met Nacht in Parijs won hij de Gouden Strop 2013, de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman.
  • Nominaties Het meisje op de weg: