Boek
Nederlands

Ik zie je

Michael Berg (auteur)
Een beroemde schrijfster is in haar geheime gîte onbedoeld getuige van een misdaad; heeft ze nu haar verhaal na een al vijf jaar durend writer’s block?
Titel
Ik zie je
Auteur
Michael Berg 1956-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2019
335 p.
ISBN
9789044351569 (paperback)

Besprekingen

Carol Brodie, een gerenommeerde Engelse thrillerschrijfster, vlucht, mede op advies van haar therapeute naar Zuid-Frankrijk. Al vijf jaar heeft ze een writer’s block, ze wil nu in alle rust schrijven. Routine, regelmaat en rust heeft ze nodig. Zitten, schrijven, meters maken, neemt ze zich voor. Schrijven is het beste medicijn tegen de gekte. Niemand mag weten waar ze is, zelfs haar vriend in Londen en haar moeder niet. Haar mobiel gaat uit. Maar in plaats van te schrijven rolt ze onverhoeds in een ijzingwekkend avontuur, nadat ze getuige is van een moordaanslag. Wie is de vrouw die ze vanaf haar terras kan bespieden met een in haar gehuurde gîte aanwezige telescoop? Wie is de man die wordt neergeslagen; is hij dood? Haar nieuwsgierigheid is gewekt, heeft ze nu toch haar verhaal? Of loopt ze gevaar? De gîte wordt een spookhuis. Gelauwerd thrillerauteur Michael Berg, die zelf jaren in Frankrijk woonde, zet de lezer treffend neer aan de voet van de Ventoux, schildert daarbij de omgeving…Lees verder

Over Michael Berg

Michel van Bergen Henegouwen (Heerlen, 4 juni 1956), die schrijft onder de schuilnaam Michael Berg, is een Nederlands thrillerauteur die enige jaren in Frankrijk woonde en werkte.

Bibliografie

  • Twee zomers (2008)
  • Blind vertrouwen (2009)
  • Een echte vrouw (2010)
  • Hôtel du Lac (2011)
  • Nacht in Parijs (2012)
  • Heller (2014)
  • Het meisje op de weg (2015)
  • Broertje (2017)
  • Ik zie je (2019)

Onderscheidingen

  • Hôtel du Lac werd genomineerd voor de Diamanten Kogel 2011, de Vlaamse prijs voor de beste misdaadroman van het jaar.
  • Met Nacht in Parijs won hij de Gouden Strop 2013, de prijs voor de beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende roman.
  • Nominaties Het meisje op de weg: