Boek
Nederlands

Ridder Roa en de boze tovenaar

Pim Lammers (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
+1
Ridder Roa en de boze tovenaar
×
Ridder Roa en de boze tovenaar Ridder Roa en de boze tovenaar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Alle ridders zijn veranderd in varkens. Wie kan nu de heks verslaan die dat gedaan heeft? Prinses Roa houdt zich niet aan de regels voor sprookjes, dus gaat ze als ridder Roa in het woud op zoek naar de heks. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Ridders
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Ridder Roa en de boze tovenaar
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
64 p. : ill.
ISBN
9789048741113 (hardback)

Besprekingen

Moena de draak is verkozen tot Miss Draak en gaat direct naar haar vrienden prinses Ayla en prinses Roa. In het kasteel hangen de slingers nog van het huwelijk van de twee prinsessen. Samen gaan ze op vakantie (gewonnen bij de missverkiezing) en als zij terugkomen, blijken alle ridders in varkens te zijn getoverd. Ridder Roa gaat uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ze belandt bij tovenaar Bonno die nog steeds verliefd is op tovenaar Bink, maar nooit een reactie van hem krijgt. Roa zoekt via de app ‘Lang & gelukkig’ naar een nieuwe vriend voor de tovenaar, maar niemand is goed genoeg. Uiteindelijk weet zij Bonno en Bink samen te brengen. En ook de varkens door een heks weer te laten omtoveren tot ridders. Uitermate fantasierijk verhaal op AVI-M5, met even fantasierijke, kleurige illustraties. Een modern, humoristisch sprookje in een literaire taal, waarbij de auteur laat zien dat dat voor aankomende lezers heel goed mogelijk is. Voorkennis van het eerste deel, 'Ridder Roa en de ge…Lees verder

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver.

Loopbaan

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, met illustraties van Milja Praagman. Het was het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers werd in 2023 door het CPNB uitgekozen om het kinderboekenweekgedicht te schrijven. Toen er op sociale media passages rondgingen uit zijn korte verhaal Trainer (2016, voor volwassenen), dat gaat over intimiteiten tussen een jongen en diens voetbaltrainer, kreeg hij doodsbedreigingen en trok hij zich terug.

Prijzen