Boek
Nederlands

Het boek van Aap

Rien Broere (auteur), Soetkine Aps (illustrator)
+1
Het boek van Aap
×
Het boek van Aap Het boek van Aap
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Aap heeft vaak lol. Met zijn vriend das. Maar dan is das sip. Wat is er met hem? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Apen
Leesniveau
AVI 1, AVI M3
Titel
Het boek van Aap
Auteur
Rien Broere
Illustrator
Soetkine Aps
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
71 p. : ill.
ISBN
9789462910577 (hardback)

Besprekingen

Twee lekker lange verhalen met aap in de hoofdrol. Aap en das zijn vrienden. Samen hebben ze heel wat lol. In het eerste verhaal foppen ze muis, vallen ze uil lastig en pakken ze het eten van vos. In het tweede verhaal is das sip. Aap doet hard zijn best om das op te beuren, maar zonder resultaat. Wat wil das dan? Opvolger van 'Het boek van big'*. Een lekker dik boek voor beginnende lezers na enkele maanden leesonderwijs (AVI-M3). De verhalen zijn geschreven in een eenvoudige taal en woordenschat. Toch zit er vaart en humor in. De tekst is gezet in fladderzetsel en een duidelijk lettertype. Er wordt geen gebruikgemaakt van hoofdletters wel van interpunctie. De kleurrijke, paginagrote verfillustraties versterken de speelse sfeer die gecreëerd wordt. Naast romans en jeugdboeken schrijft de auteur regelmatig verhalen voor kinderen in tijdschriften en voor enkele lees- en geschiedenismethoden. Kortom, een leuke uitgave voor eerste lezers vanaf ca. 6 jaar.

Het boek van aap

Twee verhalen over aap en das - twee vrienden - en hun avonturen. Het is een verhalenboek voor beginnende lezertjes. Aap wil niet anders dan lol maken, hij zet veel dieren in het bos dikwijls op het verkeerde been en dat is voor aap supergrappig. Maar das, die zijn beste vriend is, kan daar niet altijd om lachen. Toch vindt Aap zijn eigen ideeën de beste en das begint ervan te balen. In het tweede verhaal is het Das die het voortouw neemt en de hoofdrol opeist maar veel verschil zit er niet in de inhoud van het tweede verhaal. Ze zijn ook nogal lang uitgesponnen en de actie zit meer in de fijne illustraties dan in de tekst, die tamelijk saai is. 


Over Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is een Nederlandse schrijver van romans en kinderboeken.

Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Broere zich bezig met schrijven; aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten.

In 1987 verscheen zijn debuutroman Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In totaal verschenen vijf romans bij deze uitgever Naast het genoemde Illusies, publiceerde hij De opgraving (1989), Meesterwerk met brief (1991), Een hand op het graf van Massaro (1994) en De voorstelling (1998).

In 1991 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zi…Lees verder op Wikipedia