Boek
Nederlands

Een geheimzinnige liefdesbrief

Thea Stilton (auteur), Chiara Balleello (illustrator), Francesco Castelli (illustrator)
De Thea Sisters vinden een anonieme brief met een liefdesverklaring. Wie is de romantische schrijver van de brief? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Een geheimzinnige liefdesbrief
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Chiara Balleello Francesco Castelli
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Una misteriosa lettera d'amore
Editie
1
Uitgever
Mechelen: De Wakkere Muis, 2013
116 p. : ill.
ISBN
9789085922292 (paperback)

Besprekingen

De Thea Sisters, vijf studentes, zijn fan van Thea Stilton, journalist bij 'De Wakkere Muis’, de krant van Muizeneiland. Deze ‘muizinnen’ zitten op het Topford College waar allerlei zaken zich afspelen waar vrouwelijke studenten zich mee bezighouden. De vijf worden aan het begin van het boek voorgesteld. Behalve hun muizensnuitjes doet niets denken aan een dier; hun kleding, omgeving en belevenissen zijn die van meisjes op een Amerikaans college. Wel wordt 'kop' gezegd in plaats van 'hoofd'. Het verhaal over een anonieme brief met een liefdesverklaring die door de Thea Sisters wordt gevonden, is oppervlakkig en de stijl is matig. Bijzonder is de lay-out: op de stevige bladzijden heeft de tekst veel ruimte; veel woorden en soms hele zinnen zijn in kleur en in een verschillend, vet en groot lettertype gedrukt. De veelkleurige tekeningen zijn cartoonachtig. Een plattegrond van het eiland en van het collegeterrein ondersteunen het verhaal. Negende deel van de uit Italië afkomstige populai…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton

Suggesties