Boek
Nederlands
Nadat een politieman van een klein stadje in een vakantiehuisje het lijk van een vermoorde officier van justitie heeft gevonden, wordt het onderzoek naar deze moordzaak onmiddellijk door de politie van Boston overgenomen.
Extra onderwerp
Detective, Romans
Titel
Getto
Auteur
William Landay
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mission Flats
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2003
394 p.
ISBN
90-229-8577-6

Besprekingen

Ben Truman is politieagent in een klein Amerikaans dorpje in de Staat Maine en loopt er verveeld bij tot een officier van justitie in een weekendhuisje vermoord wordt aangetroffen. De methode van doden wijst in de richting van Braxton, leider van de beruchtste Bostonse gang, die kort voor het gebeuren op de plaats werd gezien. De politie van het grote Boston neemt het heft in handen, maar Ben slaagt er toch in bij het onderzoek betrokken te geraken. Door Kelly, een gepensioneerde politieman met ruime ervaring, raakt hij in contact met diens dochter Caroline, die niet geheel toevallig de assistente was van de vermoorde. De onervaren Truman kijkt zich de ogen uit bij de manier van werken van zowel politie als gangsters, maar beseft dat hij zich in een wespennest gestoken heeft wanneer de huidige moord verband lijkt te hebben met de moord op een agent 15 jaar geleden en een bizarre zelfmoord 25 jaar geleden. Niemand lijkt nog boven verdenking te staan, zelfs Truman uiteindelijk niet.
Lees verder
Ben Truman heeft zijn universitaire studies in Boston afgebroken omwille van zijn moeder die Alzheimer patiënte is. In het kleine stadje Versailles is hij zijn vader opgevolgd als chef van het politiekorps. Alles is rustig tot hij in een vakantiehuisje bij het meer het lijk ontdekt van een gruwelijk vermoorde man. Die bleek hulpofficier van justitie te zijn in Boston, waar hij een onderzoek deed naar nooit opgehelderde moorden op politiemensen. Eer Truman zich met 'zijn' moordzaak kan bezighouden, haalt de politie van Boston het onderzoek naar zich toe. Maar Truman gaat met een gepensioneerde politieman ook naar Boston, om daar op eigen houtje een onderzoek te beginnen. Daarmee belandt hij in een benarde situatie, die er o.m. toe leidt dat zijn collega's hem van de moord gaan beschuldigen. Maar Truman kan zijn onschuld aantonen om dan tot een andere gruwelijke vaststelling te komen. Dit houdt de lezer van dit spannende verhaal, verteld door het hoofdpersonage zelf, in de ban tot in de…Lees verder