Livre
Néerlandais
Gabe Forman krijgt te horen dat zijn vrouw en kind zijn vermoord maar hoe kan hij dan op weg naar huis zijn dochtertje hebben gezien?
Titre
De anderen
Auteur
C.J. Tudor
Traducteur
Erica Feberwee
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The other people
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2020
352 p.
ISBN
9789400512245 (paperback)

Commentaires

Als Engelsman Gabe Forman op snelweg M1 rijdt denkt hij dochtertje Izzy (5) in de oude auto voor hem te zien zitten. Hij belt naar huis, krijgt de politie aan de lijn die hem vraagt zo snel mogelijk thuis te komen. Daar hoort hij dat zijn vrouw en dochtertje zijn vermoord en dan wordt de gedachte dat Izzy mogelijk niet dood is maar ontvoerd een obsessie. Hij gaat in een camper door Engeland rijden, in de hoop haar te vinden. Een mysterieuze man, de Samaritaan, geeft hem een tip waardoor hij de oude auto vindt met daarin niet Izzy maar een dode man en attendeert hem op een ondergronds netwerk op het darkweb (internet) ‘De Anderen’, burgers die het recht in eigen hand nemen, diensten leveren in ruil voor een tegenprestatie. De Engelse auteur, wier werk wordt vergeleken met dat van Stephen King, debuteerde in 2018 met de bekroonde thriller ‘De Krijtman’ die een internationale bestseller was. Ook deze goed vertaalde derde is een uitstekend opgebouwde, spannende psychologische thriller, me…Lire la suite

À propos de C.J. Tudor

C.J. Tudor, née Caroline J. Tudor à Salisbury en Angleterre, est une romancière britannique, auteure de roman policier.

Biographie

C.J. Tudor est journaliste, scénariste et rédactrice en chef.

En 2018, elle publie son premier roman, The Chalk Man, avec lequel elle est lauréate en 2019 dans la catégorie meilleur premier roman du prix Barry et du prix Thriller 2019.

Œuvre

Romans

  • The Chalk Man (2018)
    • L'Homme craie, Pygmalion (2018) (ISBN 978-2-7564-2173-5)
  • The Hiding Place (2019) (autre titre The Taking of Annie Thorne)
    • La Disparition d'Annie Thorne, Pygmalion (2019) (ISBN 978-2-7564-2175-9)
  • The Other People (…En lire plus sur Wikipedia