De Amerikaanse weesjongen Charley (15) neemt een racepaard dat op de nominatie staat gedood te worden, mee op zijn lange zoektocht naar zijn tante. Vanaf ca. 16 jaar.
Titre
De ruwe weg
Auteur
Willy Vlautin
Traducteur
Rob Van Erkelens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Lean on Pete
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Nijgh en Van Ditmar, 2011
271 p.
ISBN
9789038894300 (paperback)

Commentaires

Eerste roman van deze auteur die in het Nederlands verschijnt. Een sterk debuut in de Amerikaanse traditie van Mark Twain en Cormac McCarthy, waarbij jongens op vroege leeftijd worden beproefd door de harde kanten van het leven. Als de 15-jarige Charley Thompson in korte tijd zijn moeder en zijn vader verliest, wordt hij gedwongen voor zichzelf te zorgen. Een zware opgave, want hij heeft geen geld en geen sociaal netwerk. Hij kan wat geld verdienen bij de plaatselijke renbaan waar hij de paarden verzorgt van de louche Del Montgomery. Deze Del beult zijn paarden af voor het prijzengeld dat hij met ze kan verdienen in het illegale circuit van het paardenrennen. Charley steelt Dels trailer en samen met het versleten renpaard Lean on Pete gaat hij op zoek naar de zus van zijn vader, de enige persoon van zijn familie die nog in leven is. Het wordt een lange reis over de ruwe wegen van Amerika, waar honger, gevaar en geweld het uiterste vergen van Charley’s overlevingskunst. Een soms brute …Lire la suite

À propos de Willy Vlautin

CC BY-SA 4.0 - Image by Larry D. Moore

Willy Vlautin, né en 1967 à Reno dans le Nevada, est un écrivain américain. Il est aussi auteur-compositeur et chanteur du groupe de country alternative Richmond Fontaine depuis 1994. Il vit aujourd'hui à Scappoose dans l'Oregon.

Biographie

Romans

  • Motel life, Albin Michel, 2006 ((en) The Motel Life, 2006)
  • Plein nord, Albin Michel, 2010 ((en) Northline, 2008)
  • Cheyenne en automne, 13e note éditions, 2012 ((en)…En lire plus sur Wikipedia